Na zahřání na podzim je skvělý aromatický čaj se super zdravou brusinkou a kořením.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Ovesná kaše patří k oblíbeným dětským pokrmům. Můžete ji podávat už od desíti měsíců věku a místo ovsa můžete použít i jiné obiloviny, kupříkladu jáhly nebo pohanku.
Kromě vitamínů B obsahuje cizrna železo, vápník a v neposlední řadě významné množství vlákniny, která podporuje dobré trávení.
Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
Vánočky mají v našich končinách dlouhodobou tradici, patří u nás těm k nejstarším pokrmům, které se o Vánocích podávají. Vánočkám se dříve říkalo „calty“, „pleténky“, nebo se nazývaly „štědrovkami“, „štreclemi“, „žemlemi“ nebo „děťátky.“
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Když zbydou vajíčka natvrdo, můžete z nich připravit skvělé vaječné ragů. Tento jednoduchý recept vám také nabízí možnost vyzkoušet kapary a ančovičky. Pikantní dresink z hořčice můžete využít i na zeleninové saláty.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Jak se zahřát srdce a potěšit chuťové buňky? Připravte si domácí horkou čokoládu s nádechem skořicové chuti podle receptu od Jakvkuchyni.cz!