Křupavý salát Coleslaw


Oblíbený a osvěžující salát Coleslaw (čtěte kólsló) pochází z Holandska, kde se připravoval ze spařeného zelí, mrkve a cibule. Tento salát Holanďané nazývali výstižně “koolsalade” (v překladu zelný salát). Název coleslaw vznikl až poté, co holandští přistěhovalci dorazili do Ameriky. V dnešní době existuje na jeho přípravu mnoho receptů, vždy ale platí, že je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pouze pár základních surovin.
Oblíbený a osvěžující salát Coleslaw (čtěte kólsló) pochází z Holandska, kde se připravoval ze spařeného zelí, mrkve a cibule. Tento salát Holanďané nazývali výstižně “koolsalade” (v překladu zelný salát). Název coleslaw vznikl až poté, co holandští přistěhovalci dorazili do Ameriky. V dnešní době existuje na jeho přípravu mnoho receptů, vždy ale platí, že je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pouze pár základních surovin.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
Pokyny
  1. Zelí, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme ji na hrubém struhadle a vmícháme ji k zelí. K takto připravené zelenině přidáme majonézu, vinný ocet, citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a vše pořádně promícháme.
  2. Salát necháme odležet v lednici a servírujeme ho vychlazený.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*