Křupavý karamelový pamlsek s arašídy

Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kuliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    cukr 140g moučkový
    čokoláda 100g mléčná
    arašídy 100g nasekané
    máslo 100g arašídové
    máslo 50g změklé
    karamel 2ks tyčinky, nasekané
Pokyny
  1. Arašídové máslo, klasické máslo a cukr smícháme v robotu. Přidáme nasekané karamelové tyčinky a znovu mixujeme.
  2. Těsto následně propracujeme rukama, zabalíme do potravinové fólie a dáme na cca 1 hodinu do ledničky.
  3. V mezičase si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a nasekáme nadrobno arašídy.
  4. Jakmile je hmota ztuhlá, rukama vytvoříme kuličky.
  5. Polovinu kuliček namáčíme v čokoládě a obalíme v arašídech.
  6. Položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.
  7. Uchováváme ve vrstvách proložených pečicím papírem, aby se kuličky neslepily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*