Nakládané ředkvičky


Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Porce
1 sklenice 250 ml
Doba přípravy
2,5 hodiny
Doba vaření
5 minut
Suroviny
    ředkvičky 1svazek
    voda 1/2litru
    nové koření 5kuliček
    pepř 5kuliček černý
    cukr 2lžíce
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Do kastrolu si nalijeme připravenou vodu.
  2. Přidáme cukr, sůl, nové koření, bobkový list, pepř a vše vaříme cca 5 minut.
  3. Po uvaření směs scedíme.
  4. Ředkvičky nakrájíme na plátky a narovnáme do větší zavařovací sklenice. Mezi ně přidáme nasekaný kopr.
  5. Připravené ředkvičky zalijeme nálevem tak, aby byly zcela ponořené.
  6. Sklenici uzavřeme a necháme nejméně 1 hodinu odstát.
  7. Naložené ředkvičky podáváme například s topinkou, moravským uzeným a ideálně s plnotučnou hořčicí.

Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*