Nakládané ředkvičky

Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 sklenice 250 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
2,5 hodiny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ředkvičky 1svazek
    voda 1/2litru
    nové koření 5kuliček
    pepř 5kuliček černý
    cukr 2lžíce
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Do kastrolu si nalijeme připravenou vodu.
  2. Přidáme cukr, sůl, nové koření, bobkový list, pepř a vše vaříme cca 5 minut.
  3. Po uvaření směs scedíme.
  4. Ředkvičky nakrájíme na plátky a narovnáme do větší zavařovací sklenice. Mezi ně přidáme nasekaný kopr.
  5. Připravené ředkvičky zalijeme nálevem tak, aby byly zcela ponořené.
  6. Sklenici uzavřeme a necháme nejméně 1 hodinu odstát.
  7. Naložené ředkvičky podáváme například s topinkou, moravským uzeným a ideálně s plnotučnou hořčicí.

Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*