Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou

Asijská kuchyně je lehká, zdravá a také velmi oblíbená. Pokud nám z vaření zbyly odkrojky zeleniny, nevyhazujme je. Vařte beze zbytku a připravte si křupavou smaženou zeleninu obalenou v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou. Přesvědčte se, že jídlo připravené ze zbytků podle receptu od Jakvkuchyni.cz může chutnat skvěle!
Asijská kuchyně je lehká, zdravá a také velmi oblíbená. Pokud nám z vaření zbyly odkrojky zeleniny, nevyhazujme je. Vařte beze zbytku a připravte si křupavou smaženou zeleninu obalenou v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou. Přesvědčte se, že jídlo připravené ze zbytků podle receptu od Jakvkuchyni.cz může chutnat skvěle!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zbytky zeleniny například mrkev, petržel, paprika, košťál z brokolice, kadeřávek nebo houby
    voda 180ml ledová
    mouka 150g tempurová
    cukr 50g
    zázvor 20g
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme sójovo-zázvorovou zálivku.
  2. V malém hrnci smícháme 50 ml sójové omáčky, 50 ml rýžového octa a 50 g cukru.  
  3. Směs přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr. 
  4. Oloupeme zázvor, nakrájíme ho na nudličky a přidáme do zálivky. 
  5. Zálivku se zázvorem asi minutu povaříme.
  6. Poté ji odložíme stranou a necháme vychladnout. 
  7. Nyní přichází chvíle na přípravu těstíčka.
  8. V misce promícháme tempurovou mouku, ledovou vodu a jedno vejce.
  9. Výsledkem bude konzistence podobná těstu na palačinky. 
  10. Veškeré zbytky zeleniny nakrájíme na větší kousky, přesně jako v asijské restauraci. 
  11. Zeleninu obalíme v těstíčku a rovnou ji vložíme do rozpáleného oleje. 
  12. Smažíme do zlatova a hotové kousky pokládáme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. 
  13. Můžeme servírovat. Do ozdobné misky dáme sójovo-zázvorovou zálivku a na talíř vyskládáme zeleninu osmaženou v tempurovém těstíčku. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: Zázvor oloupeme lžící. Díky tomu nám zbyde mnohem menší množství odpadu než kdybychom použili škrabku. 

Má třídění biologicky rozložitelného odpadu smysl? Kdo pochybuje, možná ho o smysluplnosti přesvědčí údaj, že cca 25 % obsahu popelnic se směsným komunálním odpadem tvoří bioodpad. Vytříděný do hnědých popelnic, či na náš kompost, by bylo možné z něj vyrobit hummus, nebo by byl použit na výrobu tepla místo neefektivního uložení na skládku odpadu.

Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*