Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.    
| 
 | 
 
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.     
 | 
          | 
 
Porce     
2 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
15 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 Na salát 
červené zelí
300g
  | 
Pokyny    
- Česnek utřete s olejem a do směsi vmíchejte petrželku.
 - Poté si omytý lilek nakrájejte na plátky (tlusté cca 0,5 cm), ty potřete česnekovou směsí.
 - Mezitím si rozpalte pánev a plátky lilku na suché pánvi opečte. Do ještě teplých plátků zabalte nakrájený sýr (cca 1 cm silné plátky) a vložte je do zapékací misky.
 - Takto připravené závitky zprudka zapečte do změknutí sýra.
 - Při čekání na zapečení si připravte salát, nakrájené zelí si spařte vařící vodou, spařené pak ochlaďte propláchnutím ve studené vodě. Poté do zelí vmíchejte ostatní suroviny a promíchejte. Podávejte se sýrem posypané ořechy dle chuti.
 
