Grilovaná vepřová plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami

Grilování patří neodmyslitelně k létu a nic nerozvoní zahradu tak, jako dobře marinované maso. Tahle marináda spojuje svěží chuť citronu, vůni česneku a směs středomořských bylinek – výsledek je šťavnatý a plný chuti. Skvěle se hodí ke grilované zelenině nebo třeba řeckému salátu. Připravte si grilovanou vepřovou plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Grilování patří neodmyslitelně k létu a nic nerozvoní zahradu tak, jako dobře marinované maso. Tahle marináda spojuje svěží chuť citronu, vůni česneku a směs středomořských bylinek – výsledek je šťavnatý a plný chuti. Skvěle se hodí ke grilované zelenině nebo třeba řeckému salátu. Připravte si grilovanou vepřovou plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso 1kg vepřová plec
    olej 8lžic olivový
    česnek 3stroužky
    koření 2lžičky italské - (směs obsahuje bazalku, dobromysl, tymián a rozmarýn)
    citrón 1/2ks šťáva
Pokyny
  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky a lehce ho naklepeme.
  2. V mističce připravíme marinádu - smícháme olej, utřený česnek, sůl, pepř, koření a citronovou šťávu.
  3. Maso přendáme do větší skleněné mísy, přidáme marinádu a důkladně promícháme, aby se maso marinádou obalilo.
  4. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici marinovat.
  5. Marinované maso opečeme na grilu a podáváme například s řeckým salátem.

Mastné a znečištěné plastové obaly od masa patří do směsného odpadu. Čistý plastový obal bez zbytků lze vytřídit do kontejneru se žlutou samolepkou na plast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*