Grilování patří neodmyslitelně k létu a nic nerozvoní zahradu tak, jako dobře marinované maso. Tahle marináda spojuje svěží chuť citronu, vůni česneku a směs středomořských bylinek – výsledek je šťavnatý a plný chuti. Skvěle se hodí ke grilované zelenině nebo třeba řeckému salátu. Připravte si grilovanou vepřovou plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Grilování patří neodmyslitelně k létu a nic nerozvoní zahradu tak, jako dobře marinované maso. Tahle marináda spojuje svěží chuť citronu, vůni česneku a směs středomořských bylinek – výsledek je šťavnatý a plný chuti. Skvěle se hodí ke grilované zelenině nebo třeba řeckému salátu. Připravte si grilovanou vepřovou plec v citronovo-česnekové marinádě s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
25 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky a lehce ho naklepeme.
- V mističce připravíme marinádu - smícháme olej, utřený česnek, sůl, pepř, koření a citronovou šťávu.
- Maso přendáme do větší skleněné mísy, přidáme marinádu a důkladně promícháme, aby se maso marinádou obalilo.
- Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici marinovat.
- Marinované maso opečeme na grilu a podáváme například s řeckým salátem.
Mastné a znečištěné plastové obaly od masa patří do směsného odpadu. Čistý plastový obal bez zbytků lze vytřídit do kontejneru se žlutou samolepkou na plast.