Gratinovaný květák s čerstvými houbami


Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    houby 250g čerstvé
    mozzarella 200g
    květák 1ks
    máslo na vymazání zapékací mísy
    strouhanka na vysypání zapékací mísy
Pokyny
  1. Do kastrůlku dejte vařit smetanu s celými stroužky česneku, bylinkami, solí a pepřem. Za občasného promíchání vařte čtvrt hodiny.
  2. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek a houby. Opékejte dozlatova.
  3. Květák rozeberte na růžičky a vyskládejte ho do pečlivě máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
  4. Navršte na něj houbovou směs a zalijte přecezenou omáčkou. Povrch posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou.
  5. Vložte mísu do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*