Gratinovaný květák s čerstvými houbami

Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    houby 250g čerstvé
    mozzarella 200g
    květák 1ks
    máslo na vymazání zapékací mísy
    strouhanka na vysypání zapékací mísy
Pokyny
  1. Do kastrůlku dejte vařit smetanu s celými stroužky česneku, bylinkami, solí a pepřem. Za občasného promíchání vařte čtvrt hodiny.
  2. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek a houby. Opékejte dozlatova.
  3. Květák rozeberte na růžičky a vyskládejte ho do pečlivě máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
  4. Navršte na něj houbovou směs a zalijte přecezenou omáčkou. Povrch posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou.
  5. Vložte mísu do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*