Domácí maggi z libečku

Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 lahev
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Libeček opláchneme pod vlažnou vodou a necháme okapat.
  2. Listy i stonky nakrájíme na malé kousky a přendáme do větší mísy.
  3. Řádně prosolíme a zalijeme olejem.
  4. Směs napěchujeme do sklenice, můžeme použít i dřevěnou vařečku a pořádně vše pořádně promačkáme - získáme tak více šťávy a vůně.
  5. Směs zalijeme olejem.
  6. Skladujeme v lednici (až po dobu jednoho roku).
  7. Tip: Samotnou šťávu používáme jako domácí maggi. Drť se šťávou přidáváme po lžičkách do omáček nebo polévek. Využijeme ji také v pomazánkách nebo bylinkovém másle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*