Domácí maggi z libečku


Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
Porce
1 lahev
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
Suroviny
Pokyny
  1. Libeček opláchneme pod vlažnou vodou a necháme okapat.
  2. Listy i stonky nakrájíme na malé kousky a přendáme do větší mísy.
  3. Řádně prosolíme a zalijeme olejem.
  4. Směs napěchujeme do sklenice, můžeme použít i dřevěnou vařečku a pořádně vše pořádně promačkáme - získáme tak více šťávy a vůně.
  5. Směs zalijeme olejem.
  6. Skladujeme v lednici (až po dobu jednoho roku).
  7. Tip: Samotnou šťávu používáme jako domácí maggi. Drť se šťávou přidáváme po lžičkách do omáček nebo polévek. Využijeme ji také v pomazánkách nebo bylinkovém másle.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*