Palačinky jsou báječný dezert, který baví děti i dospělé. Pokud je doplníte ovocným salátem, budou stačit i na večeři.
Produkty z řady – tuky živočišné
Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!
Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!
Sladký dýňový koláč s javorovým sirupem a ořechy se inspiroval americkou tradicí Díkuvzdání. Stějně tak výborný bude i s vlašskými ořechy z české zahrádky. Vyzkoušejte dýni nasladko a uvidíte, že na podzim už jiný koláč chtít nebudete!
Cheesecake, typicky americký koláč ze smetanového sýra, se stal oblíbeným i u nás. Vy si jej můžete připravit v jahodové variantě.
Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte si těsto vlastní. Vůně másla spolu s letním ovocem Vám bude tou pravou odměnou.
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Vynikající a lehký oběd, který je hotový za pár minut!











