Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem. Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie. Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
Jihlavská kyselka

Jihlavská kyselka

Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
Mrkvance z Vysočiny

Mrkvance z Vysočiny

Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou

Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Polentové sušenky s pomerančovou kůrou

Polentové sušenky s pomerančovou kůrou

Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.
Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Pikantní francouzská pomazánka

Pikantní francouzská pomazánka

Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!