Špaldové muffiny

Hrnkové špaldové muffiny

Máte chuť na něco dobrého, ale zároveň chcete něco zdravého a rychlého? Tak čtěte dál a za 30 minut už můžete mlsat.
Smažené artyčoky

Artyčoková pochoutka

Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Pivní štrúdl od Plzně

Pivní štrúdl od Plzně

Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.
Boží milosti neboli kraple

Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
Masopustní koláče

Masopustní koláče

Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Tenké palačinky s domácí jahodovou zavařeninou

Tenké palačinky s domácí jahodovou zavařeninou

Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.