Chilli kuře v bagetě

Chilli kuře v bagetě

Grilovací sezóna je opět tu. Slunečné počasí láká trávit letní dny venku, třeba u vody nebo na výletě. Jakou rychlou svačinku si na výlet, nebo piknik u vody si připravit? Vyzkoušejte jednoduché bagetky s pikantním chilli kuřetem a domácím dressingem.
Karbanátky z mletého masa

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
Kuřecí stehna na kreolský způsob

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Grilované Mititei

Grilované Mititei

Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.
Houbové kořenící kostky

Houbové kořenicí kostky

Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Bramborovo-celerové pyré

Bramborovo-celerové pyré

Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!