Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Ve druhém dílu rybího speciálu si prozradíme spoustu zajímavostí o tresce obecné, oblíbené mořské rybě, kterou lze připravovat na mnoho způsobů. Čím je treska a…
Tresčí obsahuje mnoho vitamínů, je opravdu lehké a těší se oblibě mnoha světových šéfkuchařů. Vyzkoušejte si jej připravit v kombinaci s lahdonou rajčatovo-bylinkovou omáčkou, mňam!
Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
Dnes máme svátek všech zamilovaných, svatý Valentýn. A jak se říká, láska prochází žaludkem. Udělejte radost svému miláčkovi a upečte mu vlastnoručně malé dortíky. Nazvali jsme je Zamilované cupcakes. Jako základ jsme použili nadýchaný korpus s pistáciemi a naplnili jej malinovým rozvarem. Lehký krém je na bázi mascarpone a několik kapek barviva mu dodalo tematický růžový nádech. Třešničkou na dortu jsou malá linecká srdíčka a zdobení z lyofilizovaných malin. Jak na to?
Fish & Chips patří mezi klasiku britských fastfoodů, kterou dostaneme opravdu na každém rohu. Základem je kvalitní čerstvá ryba, křupavé nadýchané těstíčko a křupavé hranolky. Na tento pokrm nemusíme chodit do fastfoodu, ale můžeme si jej udělat i doma. Jak na to?
Už naši předkové věděli, že bez obalů se lidstvo neobejde. I proto sahá jejich historie do dávné minulosti – již staré civilizace používaly kvůli ochraně a přepravě zboží různé druhy obalů. Poté, co spotřebujeme jejich obsah a řešíme co s nimi, bychom si měli připomenout rým jedné známé skladby, kde se zpívá „Zobali, vrabci, zobali igelitové obaly.“ Tou nejsprávnější a nejzodpovědnější cestou likvidace obalů je jejich správné vytřídění. Dnes se s Jakvkuchyni.cz podíváme obalům pod obal!
Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
Víte, co je tolik skloňovaná imunita? Imunita umožňuje v našem organismu určit cizorodé makromolekulární látky, brání jejich průniku do organismu a současně se podílí na jejich likvidaci. Imunita se v organismu uskutečňuje prostřednictvím tzv. imunitní reakce. Její správné fungování hraje velmi důležitou roli v našich životech. My sami můžeme imunitu značně ovlivnit. Nenechte si ujít 8 tipů od Jakvkuchyni.cz pro lepší fungování imunity.
Snad každý z nás už někdy zaslechl slovní spojení „zdravý životní styl“. Je to otřepaná fráze, chytrý reklamní slogan, který táhne, nebo opravdu smysluplné označení snahy, jak se cítit po všech stránkách v pohodě? Na to se bude Jakvkuchyni.cz snažit odpovědět v seriálu věnovaném právě zdravému životnímu stylu. Nejdříve je ale třeba udělat si pořádek v základních pojmech, a na to se v úvodním dílu zaměříme.
Pro zpracování surovin využíváme celou řadu technologických postupů, které ovlivňují výživovou hodnotu výsledného pokrmu. Při výběru potravin bychom měli dbát na obsah antioxidantů a vitaminů a při přípravě výsledného pokrmu bychom se měli snažit zajistit co nejmenší ztráty těchto látek. Nenechte si ujít tipy od Jakvkuchyni.cz jak na to!