Mušle po námořnicku

Mušle po námořnicku

Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Cácorka z jižních Čech

Cácorka z jižních Čech

Cácorka je tradiční staročeská polévka, jejíž původ bychom našli v jižních Čechách. I když byla staročeská jídla velmi prostá, protože maso bylo drahé a hůře dostupné, jedná se o velmi vydatnou polévku plnou vitamínu C. Připravuje se totiž z kysaného zelí a ze smetany. Jako příloha se k ní podávají šťouchané brambory. Jak na to?
Máslové sušenky se slaným karamelem

Máslové sušenky se slaným karamelem

Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Tikka Masala

Tikka Masala

Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Domácí makový nápoj

Domácí makový nápoj

Jak si připravit výborný makový nápoj, kterým můžeme ozvláštnit náš pitný režim a navíc tělu dodat mnoho prospěšných látek?
Mák – oblíbená ingredience plná vápníku

Mák – oblíbená ingredience plná vápníku

Kdo by neznal makové buchty, makový závin nebo šišky s mákem? Neznalí místních poměrů často žasnou, jak si můžeme zcela legálně pochutnávat na makových pochoutkách. Když například své zahraniční návštěvě nabídneme nějakou makovou lahůdku, budou na nás dost podezřívavě koukat, protože ve světě je mák známý především jako opium (tedy droga). Ale když ochutnají, tak pochopí, proč patří mák do české kuchyně už po mnoho generací. V tomto článku si vysvětlíme, proč by měl mít právě mák v našem jídelníčku své pevné místo a čím je přínosný i nutričně. Na Jakvkuchyni.cz o máku.
Marocký kuskus

Marocký kuskus

Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
Melta – chutný a zdravý nápoj z čekanky

Melta – chutný a zdravý nápoj z čekanky

Když se řekne melta, mnozí z nás si vybaví dětství, někteří z nás ale tento kávovinový nápoj dosud neochutnali. Naše babičky na něj nedaly dopustit, neboť charakteristická vůně a nahořklá chuť melty se při jejím ochutnání doslova zaryjí do paměti. Kdy a proč melta vznikla? Jak se připravuje a používá? Nenechte si ujít článek na Jakvkuchyni.cz!