Skvělý životabudič – doporučujeme vypít hned po ránu nalačno.
Jednoduché a rychlé jídlo jako stvořené pro lehké letní večeře. Perfektní i jako oběd pro děti!
Etiketa na obalech představuje zásadní zdroj informací, který nám sděluje o potravině většinu poznatků, přesto si jí mnozí z nás nevšímají a nevěnují jí pozornost. Právě…
Nenápadná zrnka máku dokážou proměnit obyčejný loupák nebo unuděné nudle v lahodné pochoutky… Mák patří do české kuchyně odjakživa a v jeho pěstování jsme dokonce světovou jedničkou!…
Mrkev a mák vypadá na první pohled jako zvláštní kombinace. Sladká mrkev ale v tomto raw receptu nahradí nudle a výsledkem je velmi osvěžují, zdravý a přirozeně sladký pokrm.
Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Ne, ta láhev rozhodně nepatří do směsného odpadu! Dejte láhvím a sklenicím šanci nový život, který začíná jejich vytříděním do správného kontejneru na třídění odpadu. Umíte v tom chodit? Ukažte, že znáte sklo jako své skleněné střevíčky…
Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
Víte, co mají společného víno, kefír, chleba, kysané zelí nebo jogurty? Všechny vznikly kvašením neboli fermentací. A právě tenhle proces úpravy a konzervování jídla je…
Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.