Makovec


Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Porce
1 menší plech
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vejce 2ks
    tuk 100g Hera
    mléko 500ml
    mák 400g mletý
    skořice 1lžička mletá
    marmeláda 150ml rybízová
Pokyny
  1. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci dohladka, přidejte skořici.
  2. Následně střídavě přidávejte mouku, v níž jste promíchali kypřicí prášek a mléko.
  3. Přidejte mletý mák a šlehejte, dokud těsto nebude úplně hladké.
  4. Nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 170 °C.
  5. Po této době zkuste špejlí, zda se těsto nelepí, troubu vypněte a nechte makovec zcela vychladnout.
  6. Pak ho potřete vrstvou džemu nebo jen poprašte moučkovým cukrem a rozkrájejte na čtverce cca 7x7 cm.

Makovec můžete ozdobit šlehačkou nebo místo džemu potřít čokoládovou polevou a posypat strouhaným kokosem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*