Makovec

Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 menší plech
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vejce 2ks
    tuk 100g Hera
    mléko 500ml
    mák 400g mletý
    skořice 1lžička mletá
    marmeláda 150ml rybízová
Pokyny
  1. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci dohladka, přidejte skořici.
  2. Následně střídavě přidávejte mouku, v níž jste promíchali kypřicí prášek a mléko.
  3. Přidejte mletý mák a šlehejte, dokud těsto nebude úplně hladké.
  4. Nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 170 °C.
  5. Po této době zkuste špejlí, zda se těsto nelepí, troubu vypněte a nechte makovec zcela vychladnout.
  6. Pak ho potřete vrstvou džemu nebo jen poprašte moučkovým cukrem a rozkrájejte na čtverce cca 7x7 cm.

Makovec můžete ozdobit šlehačkou nebo místo džemu potřít čokoládovou polevou a posypat strouhaným kokosem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*