Cuketový chléb


Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Porce
1 forma biskupský chlebíček
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    cuketa 200g nastrouhaná
    mouka 150g špaldová
    vejce 2ks
    olivový olej 3lžíce
    chia semínka 1lžíce
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Cuketu oloupeme, rozřízneme na půl a lžící odstraníme semínka.
  2. Nastrouháme ji na hrubším struhadle.
  3. Do nastrouhané cukety přimícháme ostatní ingredience.
  4. Pokud je těsto tuhé, přidáme vodu, aby bylo středně husté.
  5. Formu na chlebík si vyložíme pečícím papírem, který trochu potřeme olejem.
  6. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
  7. Pečeme 30–40 minut.
Tags: ,

Štítky:

2 komentáře u „Cuketový chléb

    1. Adéla Špinarová Autor příspěvku

      Dobrý den Vladimíro, ano, můžete péct i z pšeničné mouky. Přejeme dobrou chuť :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*