Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
Říká se, že v jednoduchosti je krása a u tohoto receptu to platí dvojnásob. Nepotřebujeme na něj příliš mnoho ingrediencí a máme za chvíli uvařený chutný a zdravý oběd pro celou rodinu. Jdeme na to.
Vybrali jsme jednoduché recepty pro přípravu pokrmů z lososa a pstruha. Také si povíme, proč bychom do našeho jídelníčku měli zařadit ryby, podíváme se na…
Mramorová bábovka dříve patřila ke svátečnímu pečení a nesměla chybět na nedělním stole, nebo při pohoštění návštěv. Postupně ji vytlačily jiné dezerty, ale poctivě upečené bábovce se nic nevyrovná.
Pokud hledáte nějaký snadný, rychlý a zdravý recept, při kterém neztratíte příliš mnoho času, určitě vyzkoušejte tento. K jeho přípravě můžete použít filety z jakékoli mořské ryby, nebo pangasia. Olivová salsa dodá zajímavou nakyslou chuť a zdravý nádech dodají zelené fazolky. Pokud upřednostňujete olivy černé, určitě salsu vyzkoušejte i z nich.
Přinášíme vám sedmý díl seriálu Vaříme beze zbytku. V předchozích dílech jsme se učili, jak upotřebit zbylý olej ze sušených rajčat. V dnešním díle si řekneme,…
Pokud nám doma kousek starého pečiva zůstal, rozhodně ho nevyhazujme. Poradíme vám, jak z něho uděláme vynikající jablkový koláč.
Sezóna dýní je po roce zpět a s ní přichází na řadu spoustu receptů, které je stojí za to vyzkoušet. Co z dýně připravujete nejraději? Polévku, pečenou dýni nebo koláče? Už jste někdy slyšeli o dýňovém másle? Jestli ne, nevadí. Máme pro vás recept na dýňové máslo, které má jemně nasládlou chuť a voní po koření. Můžete si jej natřít na pečivo, skvěle se hodí i do koláčů.
Histaminová intolerance (dále HIT) může být dosud pro spoustu lidí naprosto neznámý pojem. Histaminová intolerance je definována jako nerovnováha mezi množstvím histaminu v organismu a…
Plastové obaly řadíme mezi nejnovější obalové materiály. Rozmach a masové používání plastů nastalo mezi lety 1950 až 1970, kdy postupně začaly nahrazovat přírodní obalové materiály.…
S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?