Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
Kromě vitamínů B obsahuje cizrna železo, vápník a v neposlední řadě významné množství vlákniny, která podporuje dobré trávení.
Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
Zdravá, odlehčená varianta masových špízů s lososem chutná dětem i dospělým. Použijte co nejkvalitnější rybu a pak už nebudete muset špízy příliš kořenit. Pro osvěžení zkuste přidat kopr, který se k lososovi výborně hodí.
I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
Pořádáte dětskou oslavu, anebo chcete své ratolesti jenom potěšit? Připravte společně zdravý a roztomilý dezert - dráčky z jablek, mandlí a rozinek. O zábavu i dezert bude postaráno!
Jablečný crumble, tedy koláč bez těsta s bohatou křupavou drobenkou, patří k jednomu z nejrychlejších moučníků. Stačí pár surovin, chvilka času a skvělý dezert je na světě. Původem anglický crumble je skvělou alternativou pro ty, kdo nechtějí věnovat přípravě dezertu mnoho času. Potřebné suroviny navíc bez problémů seženeme během celého roku. Crumble můžeme servírovat ihned po vytažení z trouby. Skvěle chutná i s kopečkem zmrzliny, zakysanou smetanou nebo crème fraîche.
Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.