Černá jeřabina se k nám dostala ze Severní Ameriky, kde Indiánům sloužila jako potrava i lék. Při její přípravě nezapomeňte na cukr – je totiž velmi…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Určitě jste si nemohli nevšimnout barevných bobulek jeřabin, které k podzimnímu koloritu bezesporu patří. Ty se mohou velmi snadno a prakticky využít v domácnosti při přípravě marmelád,…
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve…
Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata…
Při podzimních procházkách vás možná zaujal strom se zvláštními žlutými plody, na povrchu plstnatě chlupatými, které připomínají křížence jablka a hrušky. Jsou to kdoule, jedinečné…
Ani se nechce věřit, že zelenofialové růžice artyčoku jsou ve skutečnosti druhem bodláku. Atraktivní zelenina, která báječně chutná a navíc je i účinným afrodisiakem, představuje…
Když otevřete poličku s kořením, sypou se na vás špatně uzavřené pytlíčky? Máte problém najít to koření, které právě potřebujete? Udělejte si ze své poličky oázu…
Hamburgery patří ke vděčným jídlům: rychle se připraví, jednoduše servírují a jsou zdrojem velké radosti dospělých i dětí. U přípravy domácího hamburgeru dbejte na kvalitní…
Citron si v našich kuchyních poradí opravdu se vším. Využít ho můžeme pro zdraví, proti pachům v domácnosti, jako příjemné aroma v moučnících nebo různých pokrmech. Zkuste si…
Přepadla vás chuť vyzkoušet v kuchyni něco nevšedního? Inspirujte se v ráji všech gurmánů – Belgii – a vsaďte na čekanku. Z lahodných bílých puků tu připravují ty…
Jak připravit skvělé palačinky? Máme pro vás podrobný postup, díky kterému připravíte palačinky stejně dobré jako na dovolené ve Francii. Stačí správné suroviny o pokojové…