Už jste slyšeli o projektu Vaříme beze zbytku? Že ne? Velká škoda! Společně to teď napravíme a také se seznámíme s kuchařem Oldřichem Sahajdákem, který…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Jako luštěniny označujeme zrna luskovin. Mezi nejznámější druhy luštěnin patří čočka, hrách, fazole, cizrna a sójové boby. I přes jejich blahodárné účinky nejsou luštěniny u…
Často se setkáváme s pojmy rostlinná a živočišná mléka. Někteří z nás pak hledají odpověď na otázku, které z nich je pro nás vhodnější. Pojďme nahlédnout…
Máte slabost pro pálivá jídla? Pak je náš nový článek o chilli papričkách právě pro Vás! Dozvíte se, jaké druhy chilli papriček existují, jak si…
Cizrna beraní je třetí nejvýznamnější luštěninou na světě po hrachu a fazoli. Hrachu se skutečně i podobá, ale její semena jsou větší a mají jemnější…
Je základní ingrediencí v mnoha národních kuchyních a pro ¼ obyvatel planety představuje hlavní příjem potravy. Vyrábí se z ní také alkohol, pečivo nebo cigaretový…
Sběrný dvůr není asi pro většinu z nás neznámým pojmem. Většina z nás by jej asi popsala jako místo, kde jsou sbírány a shromažďovány různé druhy materiálů,…
Existují milovníci, stejně tak odpůrci pálivého jídla. Přestože je známo více druhů ostrého koření, chilli je často vnímáno jako synonymum velmi ostrého slaného či sladkého…
Proč vlastně třídit a recyklovat odpad? Cílem je snížení množství odpadu, který skončí na skládce, nebo energetickým využitím ve spalovně. S tím souvisí řešení, kdy přeměnou…
Jaká je vhodná konzistence dětských příkrmů? Tak právě to si dnes upřesníme. V minulých dílech jsme se už dozvěděli třeba to, kdy je nejlepší čas na…
Oranžovo-červených bobulek je na světě spousta, ale ty, které pocházejí z himálajských oblastí a nazývají se goji, patří k těm nejužitečnějším pro naše zdraví. Z tohoto exotického ovoce…











