V posledních letech se stále více lidí vrací k tradicím, zřejmě z přesycení dnešní dobou, kdy seženeme téměř vše bez našeho většího přičinění. Lidé si…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Kuskus je v dnešní uspěchané době oblíbenou přílohou, neboť jeho příprava vyžaduje jen pár minut. Navíc se dá použít do mnoha pokrmů – jak slaných,…
Pojďme i tentokrát nahlédnout pod pokličku vaření v duchu zero waste a nechat se inspirovat dalším receptem z projektu Vaříme beze zbytku. V dnešním díle…
Také milujete avokádo? Ve videu přinášíme praktické rady, jak z něj odstranít pecku, zabránít jeho zhnědnutí a také přidáme tip na zdravý recept. Jdeme na…
Bulgur je u nás k dostání již řadu let, přesto zatím není běžně připravován v našich kuchyních a spousta z nás nemá vůbec představu o…
“Stévie? Neznám…” To je častá odpověď, když se mluví o stévii, přesněji o rostlině Stevia rebaudiana Bertoni, známé jako stévie sladká, medové lístky či sladká…
Klasické možnosti třídění odpadu, které využívá celých 73 % obyvatel ČR, zřejmě netřeba dlouze představovat. Na sběrná hnízda barevných kontejnerů, k nimiž to máme průměrně…
Květák je v našich kuchyních neprávem opomíjenou zeleninou. Igor Chramec, executive chef restaurace Zátiší, nám ukáže, že z květáku se dá vykouzlit mnohem více! Přesvědčte…
Už naše moudré babičky věděly, jaká síla se skrývá v hovězím vývaru a že je základem každé kuchyně. Asi každý známe rčení „Polévka je grunt!“…
Kovy jsou hojně průmyslově využívány pro svoje ojedinělé fyzikální vlastnosti a pro snadnou a opakovanou zpracovatelnost. V poslední době jsou také čím dál častěji využívány jako…
Maso můžeme charakterizovat jako kosterní svalovinu. V našich kuchyních patří maso mezi potraviny, které se v jídelníčcích některých z nás vyskytují nadmíru hojně, druhými bývá naopak maso zatracováno, ať…