Pojďme si společně udělat malou exkurzi a podívat se na rozdíly ve stolování v Evropě, nebo Asii.Dozvíme se například, co považují Italové za urážku, jaké…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Cítíte to? Vánoce se blíží. A s nimi i spousta dobrot – různé druhy cukroví, kapr a vánočka. Mňam. Co když ale nemůžeme jíst lepek?…
Co takhle zkusit možná poprvé v životě zapomenout na honičku v obchodech a prozkoumat místo ní domácí skříně? Možná na nás čekají zapomenuté poklady. Něco, co můžeme…
Vánoce jsou svátky klidu a míru. Aby i pečení cukroví probíhalo ve vánoční pohodě, poradíme vám, kdy je nejlepší čas pustit se do příprav jednotlivých…
Víte, kolik ročně zaplatíte za komunální odpad? Výše poplatku může dosáhnout i 1000 Kč na osobu za rok. Ale důvodů, proč zredukovat množství směsného odpadu,…
Ječmen setý (lat. Hordeum vulgare) je jedna z nejpěstovanějších obilovin. Možnosti jeho využití lidé objevili již před třemi tisíci lety – jaké jsou? A jaké…
Hlíva ústřičná není jen tak ledajaká houba! Někdo by možná řekl, že jsou její účinky přímo zázračné. V každém případě si získává čím dál více na…
Vadí vám plýtvání jídlem? Pak jste na správné adrese. V dalším díle seriálu Vaříme beze zbytku vám společně s vynikajícím šéfkuchařem Davidem Šaškem prozradíme, co lze…
I při pečení v troubě můžeme ušetřit peníze, energii a čas. Jak na to prozradíme v dnešním článku. Jedno pečení – víc jídel Pokud doma…
Víte, jaký odpad patří do kategorie nebezpečný? Je dobré vědět, že tam nepatří jen odpady z různých průmyslových provozů, s některými se běžně setkáváme v domácnosti. Pojďme si…
Zázvor je velmi zdravý a proto bychom ho měli zařadit do našeho jídelníčku. V tomto dílu seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak ho jednoduše oloupat.…