Dnes si posvítíme na pórek: proč ho zařadit do jídelníčku? Na co si dát pozor při nákupu, jak pórek skladovat, zajímavosti a recept na vynikající…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Nový rok se nese pro mnohé z nás v duchu výzev k větším či menším změnám, které označujeme jako „novoroční předsevzetí“. Přestat pít alkohol nebo kouřit, začít cvičit,…
Každý z nás má své sny a cíle, kterých chce během svého života dosáhnout. Mezi lidmi nalezneme rozdíly v tom, jakým způsobem a jak rychle jich dosahují. Motivace patří k základním pojmům psychologie a je hlavním stavebním kamenem veškerého našeho jednání a úspěchu. V tomto dílu seriálu Zdravý životní styl se dozvíte o vnitřní a vnější motivaci, životních cílech a důvodech ztráty motivace.
Víte, jak s ním naložit? Vánoční a novoroční oslavy jsou plné dobrot, setkání, radosti a očekávání, ale také vedou v množství vyprodukovaného odpadu v domácnostech. Kromě většího množství odpadu se také často musíme vypořádat s tím, kam patří specifický odpad, jako třeba různé druhy balicího papíru, přepálený olej od kapra nebo plata od vajec. Na Jakvkuchyni.cz vám poradím, kam a jak vytřídit nebo vyhodit „vánoční odpad“ tak, aby měl co nejmenší dopad na životní prostředí.
V dnešním rybím speciálu se tematicky zaměříme na nejoblíbenější českou rybu ve vánočním čase, kterou je samozřejmě kapr. První výskyt kapra byl zaznamenán v Asii, odkud se postupem času rozšířil i do Evropy, kde si v gastronomii získal své čestné místo. Připravit si z kapra můžete například tatarák, kapří hranolky nebo guláš, jedná se doslova o multifunkční rybu.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Kdo by neznal makové buchty, makový závin nebo šišky s mákem? Neznalí místních poměrů často žasnou, jak si můžeme zcela legálně pochutnávat na makových pochoutkách. Když například své zahraniční návštěvě nabídneme nějakou makovou lahůdku, budou na nás dost podezřívavě koukat, protože ve světě je mák známý především jako opium (tedy droga). Ale když ochutnají, tak pochopí, proč patří mák do české kuchyně už po mnoho generací. V tomto článku si vysvětlíme, proč by měl mít právě mák v našem jídelníčku své pevné místo a čím je přínosný i nutričně. Na Jakvkuchyni.cz o máku.
Psychická pohoda je nedílnou součástí zdravého životního stylu. O její důležitosti se denně přesvědčujeme a změna životního stylu, která ke správnému procesu hubnutí neodmyslitelně patří, je velmi náročná i psychicky.
Pravidla soutěže 1. OBECNÁ USTANOVENÍ Organizátor a pořadatel soutěže: Adéla Špinarová, IČO: 08960631 (dále jen „Organizátor“). 2. NÁZEV SOUTĚŽE A KONÁNÍ Velká Vánoční soutěž 2023…