Iveta Fabešová, česká královna cukrářského světa


Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla. 

Jak se zrodila vášeň Ivety Fabešové k cukrařině? 

Nepopiratelná vášeň k cukrařině Ivetu doprovázela již od dětství. Svoji první jizvu získala již v šesti letech, kdy se v kuchyni popálila horkým karamelem.
Budoucí kroky však Ivetu dovedly nejdříve ke studiu pedagogiky na vysoké škole a následně na několik let do kanceláře.
Zvrat přišel v momentě, kdy se přihlásila do soutěže ‚Na nože‘, kde pod drobnohledem šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha vařila i pekla. Její výkony na diváky udělaly značný dojem, a tak si posléze splnila svůj sen, v práci podala výpověď a na Smíchově si otevřela menší podnik.
Rodina i přátelé byli jejím rozhodnutím šokováni, avšak nyní jsou všichni náležitě pyšní, že si šla Iveta za svým snem a u práce v kanceláři nezůstala. 

“IF café” jako vyhlášený pražský podnik

U malého podniku na Smíchově se však dlouho nezůstalo, v roce 2013 došlo v Belgické ulici k otevření věhlasného IF café.
Útulnou kavárnu Iveta Fabešová založila se svým manželem, zprvu uvnitř sedávali sami, nějaký ten čas totiž trvalo, než se dostavila očekávaná klientela.
Následně se však nejenom po Praze, ale i daleko za hranicemi města rozneslo, jakou kvalitu IF café nabízí a zákazníci se začali hrnout.
Pochutnat si mohli na dezertech inspirovaných francouzskou kuchyní, výtečné tabulkové čokoládě nebo na tradičních makronkách. Všechen sortiment byl a stále je pečen za použití těch nejkvalitnějších ingrediencí a s láskou v srdci.

Iveta Fabešová a její hvězdný vrchol

Zákazníků do IF café nakonec chodívalo tolik, že se manželská dvojice rozhodla otevřít několik dalších poboček napříč naším hlavním městem.
Tím to však zdaleka neskončilo, Iveta si kromě toho zřídila vlastní cukrářskou akademii, která pořádá kurzy pro širokou veřejnost. Můžete se tak pod dozorem profesionálů naučit základy francouzské cukrařiny.

Kulinářskou inspiraci je možné načerpat i v knize s názvem ‚Vše sladké‘, kterou Iveta Fabešová věnovala všem, kteří si z pohodlí domova chtějí vykouzlit chutné dezerty. Kromě francouzských delikates zde naleznete i recept na koláčky z lineckého těsta, nebo na turecký med s karamelkami pro naše nejmenší. 

A další variantou, kde okoukat nějaké ty umy od senzační cukrářky, je právě její Instagram, kde se se svými fanoušky dělí o různé recepty.

Rozvod otevřel cestu novým možnostem

Jak to tak někdy bývá, cesty manželské dvojice se rozešly a Iveta o IF café přišla, většinu práv totiž vlastnila právě manželova společnost.
Nicméně ani to ji nezastavilo a schopná česká královna cukrářského světa se vydala trh dobýt pomocí vlastních sil. 

Letos v létě si tak otevřela novou kavárnu, kde vystupuje čistě pod svým jménem a hostům opět nabízí ty nejchutnější a velmi originální zákusky.
Můžeme se nechat zlákat například na inovativní dezert, kterým je Ježek v kleci, avšak nechyb ani zaběhlé klasiky. 

Recepty na vánoční cukroví podle Ivety Fabešové

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží, a tak nastává ideální čas, kdy si upéct vánoční cukroví. A kdy jindy se inspirovat recepty podle talentované cukrářky Ivety Fabešové, než právě teď?
Jakvkuchyni.cz přináší rovnou dva recepty a to na oblíbené vanilkové rohlíčky a na kokosové kuličky.
Oba recepty jsou velmi snadné, ale tuze dobré, jeden z nich je dokonce nepečený, a tak jeho příprava zabere pouze několik málo minut.

TIP Jakvkuchyni.cz: v článku poradíme, jak uchovat vánoční cukroví, aby zůstalo co nejdéle čerstvé.

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty...

Recept - suroviny a postup
Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové

Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty...

Recept - suroviny a postup

 

 

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*