Jan Punčochář, milovník českého jídla a vyhledávaný šéfkuchař


Šéfkuchař Jan Punčochář je důkazem toho, že je možné připravit českou kuchyni i modernějším způsobem a lze díky tomu oslnit  i velmi náročné strávníky. Jana Punčocháře jsme mohli vidět na televizních obrazovkách v pořadu MasterChef Česko, kde zastal roli porotce. Můžeme ho také potkat v jeho vlastní pražské restauraci. Jaká byla jeho cesta za úspěchem prozradí Jakvkuchyni.cz! 

Jak šel čas, než se Jan Punčochář stal uznávaným kuchařem?

Po vyučení absolvoval mladý Jan několik stáží a nasbíral díky tomu spoustu cenných zkušeností v oboru.
Kromě restaurací v našem hlavním městě pracoval jako kuchař i v Berlíně, konkrétně v podniku Tim Raue. Restaurace je pojmenovaná po stejnojmenném kuchaři a pyšní se michelinskou hvězdou.
Než se Jan Punčochář v roce 2004 trvale usadil v České republice, vyzkoušel si práci nejen v Německu, ale i ve Švýcarsku.
Po návratu do vlasti se stal šéfkuchařem i spolumajitelem pražské restaurace Le Terroir, a to na dlouhých deset let. Během jeho působnosti podnik jenom vzkvétal a taktéž obdržel uznávané michelinské ocenění. 

Michelinská restaurace Grand Cru Restaurant

V druhé polovině roku 2014 se v Praze stal šéfkuchařem nové restaurace, kterou můžete znát pod jménem Grand Cru Restaurant. Samozřejmě i ta se pyšní michelinským titulem.

O pět let později, konkrétně v roce 2019, si založil vlastní restauraci ‚U Matěje‘. V nabídce jsou pokrmy připravované z těch nejkvalitnějších surovin.
Jedná se především o jídla typické české kuchyně, která jsou však servírována moderním způsobem a hlavně tak, aby chutnala všem hostům.
Příkladem podávaných dobrot jsou třeba buřty na pivu s chilli, uzeninové prkénko nebo telecí řízek se salátem z pečených brambor a rozmarýnu.


No a na závěr nesmí chybět recept z “podpokličky” tohoto známého šéfkuchaře.

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak...

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*