Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
Hlavní chod
V jednoduchosti je síla. A takový je přesně grilovaný chřest se slaninou a sezamovými semínky. Pokud se chystáme grilovat, je to ideální příležitost vyzkoušet i tuhle laskominu. Navíc se jedná o velmi zdravou zeleninu - “Chřest je české zlato pro zdraví”.
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
Odvážným štěstí přeje - toto přísloví platí zejména u kuřete Tandoori. Kdo se nezalekne exotického názvu, pochutná si. Tento recept pochází z Indie a rozhodě stojí za vyzkoušení.
Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Sladký štrúdl patří mezi nejoblíbenější sladké dezerty. Pokud patříte k těm, kdo sladké zrovna moc nemusí, máme pro vás slanou verzi závinu. Místo ovocné náplně jsme použili náplň plnou jarní zeleniny. Zeleninové náplně se dají navíc různě obměňovat a kombinovat, takže můžete popustit uzdu své kreativitě a fantazii.
Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.











