Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Hlavní chod
Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
Patří zbylé brambory z nedělního oběda do koše? Ani náhodou! Ideálně je využijete ve výborném gratinu se sýrem.
Ten můžeme podávat jako přílohu ke steakům, grilovanému masu nebo sýru. A pokud vynecháme slaninu, pochutnají si na tomto jídle i vegetariáni.
David Šašek nám prozradil, jak na to.
Grilovací sezóna je opět tu. Slunečné počasí láká trávit letní dny venku, třeba u vody nebo na výletě. Jakou rychlou svačinku si na výlet, nebo piknik u vody si připravit? Vyzkoušejte jednoduché bagetky s pikantním chilli kuřetem a domácím dressingem.
Čočka u nás neprávem patří k trochu zanedbávaným potravinám. Přitom právě díky své neutrální chuti nabízí nekonečné možnosti kombinací. S rajčaty, pórkem a slaninou vytvoří delikatesu pro labužníky, ovšem jen za předpokladu, že do ní nezapomeneme přidat tymián.
Pečené kuře s žemlovou nádivkou patří k tradičním pokrmům, které se objevují na velikonočním stole. V oblibě je u mnohých z nás žemlovka po celý rok. Každá rodina má jistě svůj zaručený recept na nádivku, který se doma předává z generace na generaci. My jsme si nádivku připravili ze špenátu a slaniny a chutná báječně! Jak na to?
Milujete suflé? A víte, že si ho nemusíte připravit jen na sladko, ale že můžete vyzkoušet také slanou variantu? Hrášek se k jeho přípravě dokonale hodí. Nadýchané suflé chutná po vytažení z trouby báječně, poslouží také jako netradiční pohoštění návštěvy.
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
V jednoduchosti je síla. A takový je přesně grilovaný chřest se slaninou a sezamovými semínky. Pokud se chystáme grilovat, je to ideální příležitost vyzkoušet i tuhle laskominu. Navíc se jedná o velmi zdravou zeleninu - “Chřest je české zlato pro zdraví”.
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.