Domažlický houbovec

Domažlický houbovec

Češi jsou národem houbařů a v letních měsících jsou naše lesy plné rozmanitých hub. Pokud vás již omrzela klasická praženice a hledáte novou inspiraci, vyzkoušejte tento recept. Kořeněné brambory a houby, zalité vaječnou směsí – takový je tradiční houbovec z jižních Čech.
Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl bychom mohli nazvat “miskou plnou hojnosti”. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, které je dokonale vyvážené a barevné. Miska je vždy sestavena tak, aby obsahovala čerstvou sezónní a listovou zeleninu, zdravé tuky a obiloviny nebo luštěniny či protein. Díky tomu tělo dostane mnoho vitamínů a minerálů. Na závěr vše zalijeme dresinkem, posypeme oříšky, semínky nebo bylinkami. Buddhovy misky jsou krásně barevné a pokaždé mohou vypadat a samozřejmě i chutnat jinak. Jakvkuchyni.cz přináší recept na Buddha bowl s falafelem. Jak na to?
Křupavé snídaňové burito

Křupavé snídaňové burito

Snídaně, kterou budete milovat. Pokud máte rádi slané snídaně a došla vám inspirace, vyzkoušejte tuto verzi burrita. Snídaňové burrito je vlastně tortilla naplněná míchanými vajíčky, kuřecím masem a zeleninou. Burrito si můžeme zabalit do alobalu a dát si ho nejen jako snídani, ale třeba i jako vydatnou svačinku na výletě.
Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Polenta se špenátem a rajčaty

Polenta se špenátem a rajčaty

Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
Dutch baby palačinka

Dutch Baby – nadýchaná palačinka mnoha chutí

O nadýchaných palačinkách “Dutch Baby jste již určitě slyšeli. Říká se jim také “German Pancake”, “Bismarck” či “Dutch Puff”. Na rozdíl od „klasických“ palačinek se tato palačinka peče v předehřáté troubě na pánvi. Nejlepší je použít pánev litinovou, která drží žár. Při vyndání z trouby je palačinka krásně nafouknutá, bohužel do pár minut splaskne. To ovšem na chuti nic nemění. Palačinku můžeme zapéct rovnou s ovocem nebo si jej připravit až na servírování. Při podávání ji můžeme zakápnout pouze citronovou nebo limetkovou šťávou a pocukrovat, přelít javorovým sirupem nebo ozdobit čerstvým ovocem. Jak na to?
Lahodná štika v cornflakes krustě

Lahodná štika v cornflakes krustě

Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Květákové rizoto

Svěží květákové rizoto se zeleným chřestem a parmazánem

Chřestová sezóna je v plném proudu. V tomto svěžím receptu si připravíme rizoto se zeleným chřestem. Místo klasické rýže však použijeme rýži připravenou z květáku. Chuť můžeme zjemnit omáčkou ze smetany a parmazánu. Nakonec vás mile překvapí, že si skvěle pochutnáte i bez špetky cukru!