Křupavá smažená treska s pikantní majonézou


Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
Suroviny
    aljašská treska 500gramů
    majonéza 200gramů
    hladká mouka 100gramů
    rostlinný olej 3lžíce na smažení
    tymián 1lžička sekaný
    česnek 1lžička granulovaný
    chilli paprička 1lžička
Pokyny
  1. Nejprve připravíme majonézu – pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme na 1 lžíci oleje a podusíme do změknutí. Rozmixujeme na jemnou pastu.
  2. Papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou.
  3. V misce promícháme škrob, mouku, nasekaný tymián a česnek.
  4. Tresku si nakrájíme na menší kousky a v této směsi ji obalujeme.
  5. Smažíme krátce v rozpáleném oleji dozlatova.
  6. Usmažené kousky ryby necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, opepříme.
  7. Servírujeme s pikantní majonézou, bagetkou nebo zeleninou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*