Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Metapopisek
Křupavý chléb s kozím sýrem, hruškami, medem a ořechy – elegantní předkrm nebo rychlá večeře plná chutí - recept na Jakvkuchyni.cz
|
|
Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Metapopisek
Křupavý chléb s kozím sýrem, hruškami, medem a ořechy – elegantní předkrm nebo rychlá večeře plná chutí - recept na Jakvkuchyni.cz
|
|
Porce
4 porce
|
|
Doba přípravy
10 minut
|
|
Chod
|
Pokyny
- Hrušky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a hrušky na něm opečeme, aby získaly lehce zlatavou barvu.
- Plátky chleba opečeme nasucho na pánvi nebo v toastovači/kontaktním grilu.
- Chléb necháme lehce zchladnout a poté jej potřeme silnější vrstvou sýra.
- Na něj dáme plátky hrušek, posypeme nahrubo nasekanými ořechy, pokapeme medem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: můžeme přidat také několik lístků čerstvého tymiánu či jiných druhů bylinek.
Plastový obal od kozího sýra vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast.
