Brambory se špenátem a kuřecími spodními stehýnky z jednoho pekáče jsou ideální volbou pro chutný a zároveň jednoduchý oběd. Vše se připravuje najednou, takže ušetříme čas, energie a také nádobí. Stačí pár surovin a výborné jídlo připravíte podle totoho receptu od Jakvkuchyni.cz raz dva!
|
Brambory se špenátem a kuřecími spodními stehýnky z jednoho pekáče jsou ideální volbou pro chutný a zároveň jednoduchý oběd. Vše se připravuje najednou, takže ušetříme čas, energie a také nádobí. Stačí pár surovin a výborné jídlo připravíte podle totoho receptu od Jakvkuchyni.cz raz dva!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Kuřecí maso osolíme.
- Rozehřejeme pánev s olejem a maso zprudka orestujeme.
- Čerstvý špenát spaříme/mražený necháme v pánvi povolit.
- Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a krátce povaříme.
- Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
- Brambory omyjeme (necháme je ve slupce) a nakrájíme na menší kousky.
- Následně je dáme do pekáče, přidáme ochucený špenát a promícháme.
- Nahoru vyskládáme kuřecí stehna a pekáč zakryjeme alobalem.
- Pečeme na 190-200°C asi 60 minut - po 30 minutách sundáme alobal a dopečeme odkryté.
Plastové kelímky od smetany a obaly od parmazánu po vyprázdnění vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Slupky z brambor a zbytky česneku lze vytřídit do bioodpadu.