Kuřecí paličky s bramborem a špenátem z jednoho pekáče

Brambory se špenátem a kuřecími spodními stehýnky z jednoho pekáče jsou ideální volbou pro chutný a zároveň jednoduchý oběd. Vše se připravuje najednou, takže ušetříme čas, energie a také nádobí. Stačí pár surovin a výborné jídlo připravíte podle totoho receptu od Jakvkuchyni.cz raz dva!
Brambory se špenátem a kuřecími spodními stehýnky z jednoho pekáče jsou ideální volbou pro chutný a zároveň jednoduchý oběd. Vše se připravuje najednou, takže ušetříme čas, energie a také nádobí. Stačí pár surovin a výborné jídlo připravíte podle totoho receptu od Jakvkuchyni.cz raz dva!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 800g menší
    špenát 400g
    smetana 150ml ke šlehání
    parmazán 50g
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Kuřecí maso osolíme.
  2. Rozehřejeme pánev s olejem a maso zprudka orestujeme.
  3. Čerstvý špenát spaříme/mražený necháme v pánvi povolit.
  4. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a krátce povaříme.
  5. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  6. Brambory omyjeme (necháme je ve slupce) a nakrájíme na menší kousky.
  7. Následně je dáme do pekáče, přidáme ochucený špenát a promícháme.
  8. Nahoru vyskládáme kuřecí stehna a pekáč zakryjeme alobalem.
  9. Pečeme na 190-200°C asi 60 minut - po 30 minutách sundáme alobal a dopečeme odkryté.

Plastové kelímky od smetany a obaly od parmazánu po vyprázdnění vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Slupky z brambor a zbytky česneku lze vytřídit do bioodpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*