Jemné, nadýchané, voňavé po skořici a navíc bezlepkové. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro pohodové víkendové ráno nebo zdravou snídani před školou. Připravte si pohankové lívance s kefírem a skořicí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jemné, nadýchané, voňavé po skořici a navíc bezlepkové. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro pohodové víkendové ráno nebo zdravou snídani před školou. Připravte si pohankové lívance s kefírem a skořicí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
16 lívanců
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- V míse prošleháme kefír s vejci.
- Přidáme mouku, sodu, skořici a sůl - vše šleháme dokud nevznikne hladké, hustší těsto.
- Lívance smažíme z obou stran na oleji nebo přepuštěném máslem na rozpálené pánvi (pokud chceme, aby byly hezky tvarované, použijeme lívanečník).
- Lívance smažíme na mírném ohni, aby se stihly dobře propéct.
TIP od Jakvkuchyni.cz: lívance podáváme s ovocem, zakysanou smetanou, jogurtem nebo tvarohem.
Plastový kelímek od kefíru třídíme do kontejneru se žlutou samolepkou. Papírový obal od vajec třídíme do kontejneru označeného modrou samolepkou.