Pohankové lívance s kefírem a skořicí

Jemné, nadýchané, voňavé po skořici a navíc bezlepkové. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro pohodové víkendové ráno nebo zdravou snídani před školou. Připravte si pohankové lívance s kefírem a skořicí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jemné, nadýchané, voňavé po skořici a navíc bezlepkové. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro pohodové víkendové ráno nebo zdravou snídani před školou. Připravte si pohankové lívance s kefírem a skořicí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
16 lívanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kefír 500ml
    mouka 250g pohanková
    vejce 2ks
    jedlá soda 2lžičky
    cukr 2lžíce třtinový
    skořice 1lžička mletá
    sůl špetka
    olej na smažení/přepuštěné máslo
Pokyny
  1. V míse prošleháme kefír s vejci.
  2. Přidáme mouku, sodu, skořici a sůl - vše šleháme dokud nevznikne hladké, hustší těsto.
  3. Lívance smažíme z obou stran na oleji nebo přepuštěném máslem na rozpálené pánvi (pokud chceme, aby byly hezky tvarované, použijeme lívanečník).
  4. Lívance smažíme na mírném ohni, aby se stihly dobře propéct.

TIP od Jakvkuchyni.cz: lívance podáváme s ovocem, zakysanou smetanou, jogurtem nebo tvarohem.

Plastový kelímek od kefíru třídíme do kontejneru se žlutou samolepkou. Papírový obal od vajec třídíme do kontejneru označeného modrou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*