Bageta s bylinkovým máslem

Křupavá bageta a voňavé bylinkové máslo – tohle je kombinace, která nikdy nezklame! Domácí pečivo není na přípravu tak složité, jak se může zdát, a odměnou je dokonalá vůně i chuť. Připravme si jednoduché bagety a máslo, které si zamilují děti i dospělí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Křupavá bageta a voňavé bylinkové máslo – tohle je kombinace, která nikdy nezklame! Domácí pečivo není na přípravu tak složité, jak se může zdát, a odměnou je dokonalá vůně i chuť. Připravme si jednoduché bagety a máslo, které si zamilují děti i dospělí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 bagety
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Bageta
    voda 300ml vlažná
    droždí 1balení sušené
    cukr 1lžička
    sůl 2lžičky
Bylinkové máslo
    máslo 100g lehce změklé
    česnek 2stroužky
    bylinky 1hrst pažitka, petrželka
Pokyny
  1. Do mističky nalijeme část vlažné vody, přidáme do ní cukr a droždí.
  2. Zamícháme. Několik minut necháme vzejít kvásek.
  3. V další míse smícháme mouku se solí.
  4. Přidáme vzešlý kvásek a postupně přidáme zbývající vodu. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto (těsto můžeme zadělat také v robotu).
  5. Těsto přendáme do mísy, lehce ho poprášíme moukou a necháme zakryté kynout asi 1,5 hodiny.
  6. Než těsto vykyne, připravíme bylinkové máslo - máslo necháme lehce povolit.
  7. Přendáme ho do misky, přidáme prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a nasekané bylinky.
  8. Vidličkou rozmačkáme a promícháme, aby se vše spojilo.
  9. Dle chuti osolíme a opepříme. Hotové máslo přendáme na kousek potravinářské fólie, zatočíme a vytvarujeme váleček, který uložíme do lednice, aby máslo ztuhlo.
  10. Vykynuté těsto krátce propracujeme, rozdělíme ho na 4 části a vytvarujeme bagety.
  11. Bagety přendáme na plech vyložený pečicím papírem a ostrým nožem uděláme několik šikmých zářezů. Na plechu je necháme dalších cca 30 minut kynout.
  12. Bagety pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 20 minut.
  13. Pokud chceme, aby byla kůrka křupavá, můžeme na dno trouby postavit pánev s vodou.

Obaly od másla, které kombinují papír a hliník, patří do směsného odpadu, protože je nelze snadno recyklovat. Slupky a odřezky z česneku nebo bylinek vytřídíme do bioodpadu, nebo na kompost. Pokud použijeme čerstvé bylinky v plastovém obalu, nezapomeňme obal důkladně vyprázdnit a vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*