Lívance z podmáslí

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 lívanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    podmáslí 450ml
    máslo 3lžíce rozpuštěné, studené
    krupicový cukr 2lžíce
    vejce 2ks
    prášek do pečiva 1,5lžičky
    jedlá soda 1/2lžičky
    sůl 1špetka
Na zdobení
    ovoce čerstvé
Pokyny
  1. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  2. Ve druhé míse rozmícháme podmáslí, zakysanou smetanu, vejce a máslo a vše vyšleháme do kompaktní směsi.
  3. Následně přidáme suché suroviny do tekuté směsi.
  4. Těsto necháme odstát 10 minut.
  5. Na smažení si připravíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev, případně lívanečník.
  6. Na malém množství oleje smažíme lívance z jedné strany, jakmile začnou vytvářet bublinky, otočíme je na druhou stranu a dosmažíme.
  7. Podáváme je přelité máslem, javorovým sirupem a ozdobené čerstvým ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*