Tradiční bublanina

Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 forma, 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ovoce dle výběru
    mouka 350g pšeničná celozrnná
    jáhly 150g
    cukr 80g třtinový
    olej 80g řepkový
    mouka 50g hladká, kukuřičná
    jedlá soda 1lžička nebo vinný kámen
    sůl 1špetka
    citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu, možno použít také sladěnku nebo jiný druh přírodního sladidla
Pokyny
  1. Jáhly rozmixujeme (příp. použijeme jáhelnou mouku či jáhelné vločky).
  2. Následně je smícháme s třtinovým cukrem či jiným sladidlem, přidáme 2 dcl vody a necháme 5 min. odstát.
  3. Pak přidáme další suroviny a vypracujeme těsto řidší konzistence.
  4. Těsto dáme do silikonové formy nebo na pekáč s pečicím papírem a poklademe ovocem.
  5. Pečeme v mírně rozehřáté troubě do zlatova (cca 170° a 20 min).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*