Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Suroviny: vývar
Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Nakládané vepřové maso chutná skvěle a nejvíce ho oceníte, když zrovna nevíte co uvařit.
Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Chřestové risotto se skládá jen ze čtyř surovin. Dejte si tedy záležet na jejich kvalitě. Výsledkem pak bude úžasná kombinace chutí křupavého chřestu a krémového risotta.
Grilovací sezóna je v plném proudu. Tento recept je úžasný v tom, že si můžete bůček připravit den předem a v den D ho už jen dopéct na grilu.