Osso buco

Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
Bramborový salát

Výtečný bramborový salát k rybě či uzenému

V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Polévka z hlívy ústričné

Polévka z hlívy ústřičné

Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
Polévka Minestrone

Z jednoho hrnce: polévka minestrone

Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Smetanová houbová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Kuřecí paella

Kuřecí paella

Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Rizoto z chřestu

Rizoto z chřestu

Chřestové risotto se skládá jen ze čtyř surovin. Dejte si tedy záležet na jejich kvalitě. Výsledkem pak bude úžasná kombinace chutí křupavého chřestu a krémového risotta.