Smrkový sirup

Domácí smrkový sirup

Pro léky na nachlazení, rýmu a kašel nemusíte do lékárny. Raději se obraťte k přírodě a vyzkoušejte náš domácí smrkový sirup, který bacily zažene mnohem efektivněji.
Kombucha

Kombucha

Kombuchovou kulturu prodávají některé prodejny zdravé výživy, ale asi nejlepší je koupit si ji přímo od pěstitele - třeba na výměnném fóru. Při přípravě kombuchy postupujeme podobně, jako když si vaříme čaj.
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Květák na způsob kvašení

Květák na způsob kimchi – pikantní příloha ke grilovanému masu

Při přípravě kvašené zeleniny se meze nekladou. Květák můžete připravit také na způsob kimchi, což je typický korejský fermentovaný pokrm, který se tradičně připravuje ze zelí, a nesmějí v něm chybět chilli papričky, případně dary moře a rybí omáčka. My jsme ho ovšem vylepšili o květák…
Čokoládové muffiny s červenou řepou

Čokoládové muffiny s červenou řepou

Červená řepa patří do skupiny potravin, kterou jedna polovina z nás nenávidí a druhá ji miluje. Tak schválně – ke které patříte vy? Řadíte červenou řepu do svého jídelníčku? A zkoušeli jste už připravit nějaký dezert s červenou řepou? Pokud ne, zkuste si s námi upéct muffiny s červenou řepou. Díky čokoládě ani nepoznáte, že řepu obsahují. Možná tak přesvědčíte i zapřisáhlé odpůrce, aby si ji oblíbili.
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Červená čočka si získala své místo v české kuchyni. Je velmi dobře stravitelná, nemusí se předem namáčet a je uvařená během několika minut. Pokud milujete luštěninové polévky, vyzkoušejte právě červenou čočku! Protože se velmi snadno rozvaří, nemusíte polévku ani zahušťovat. Zkuste si připravit polévku z červené čočky provoněnou orientálním kořením podle našeho receptu.
Vánoční kapustnice

Vánoční kapustnice

Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Panettone_italský vánoční chléb

Panettone – italský vánoční chléb

K českým Vánocům patří vánočka, k italským pak panettone. Tento sladký italský chléb je lehký a nadýchaný, plný kandovaného ovoce a nádherně voní. Variant na recept existuje několik, těsto můžete nechat kynout pár hodin, příprava však může zabrat i několik dní. Dnes si spolu připravíme recept, jemuž je potřeba věnovat trošku více času, které zabere především kynutí těsta. Ale věřte, výsledek stojí za to.
Domácí preclíky

Domácí preclíky

Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Kuřecí stripsy

Domácí kuřecí stripsy

Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
Celozrnné raženky

Celozrnné raženky

Upéct si doma o víkendu čerstvé pečivo je něco neskutečného. Když se vám z trouby line vůně čerstvého celozrnného pečiva, určitě vytáhnete z postele i toho největšího lenocha a spáče.