Španělský ptáček

Španělský ptáček

Španělského ptáčka, který nemá ve skutečnosti se Španělskem vůbec nic společného, si dopřeje jednou za čas každý z nás. Usuzujeme tak alespoň podle toho, že patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně, které jsou připravované z hovězího masa. Příprava španělských ptáčků není nikterak náročná - jak na to?
Wasabi oříšky

Wasabi oříšky po domácku

Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka dříve patřila ke svátečnímu pečení a nesměla chybět na nedělním stole, nebo při pohoštění návštěv. Postupně ji vytlačily jiné dezerty, ale poctivě upečené bábovce se nic nevyrovná.
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
Skořicové šneky

Sladké šneky

Jen těžko najdeme Švéda, který si pravidelně nedopřává “fiku”. Co to je? Přestávka na kávu a něco sladkého. Ale nejde jen o obyčejnou přestávka na kávu, jakou známe my. Ve skandinávských zemích to je něco jako rituál, kdy se lidé schází, společně si povídají a velmi dlouho relaxují. Při těchto příležitostech často ukusují kanelbullar, neboli sladké šneky, které si nyní také společně vyzkoušíme.
Kottbullar

Köttbullar

Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Kulajda

Staročeská kulajda

Kulajda je asi nejznámější polévka, ve které hraje hlavní roli kopr. Pokud jste na ni právě dostali chuť, tady je recept.
Slaný závin

Slaný závin

Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Lívance

Čarování se ztvrdlými rohlíky

Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.