Tradiční francouzská zálivka doprovodí zelené saláty, ale použít ji můžete i na bagetu nebo sendvič místo másla.
Suroviny: sůl
Že jste v kuchyni mangold ještě nikdy nepoužili? Tak to byste měli napravit, je bohatý na vitamín C a chutná skvěle.
Ideální lehká příloha z brambor a cukety, která potěší v létě i kdykoli jindy během roku.
Bramborový salát nepatří jen ke štědrovečerní tabuli. Na jeho odlehčené verzi si můžete pochutnat i v horkých letních dnech.
Rychlý a zdravý oběd či večeře s pořádnou náloží omega 3 mastných kyselin a kyseliny listové jehož příprava vám zabere méně jak 5 minut.
Hurá do lesa na houby, abyste si mohli připravit chutný a zdravý oběd či večeři. Máme pro vás nový recept na špaldové rizoto, kde houby nesmí chybět.
Máte rádi, když v kuchyni vše zužitkujete? Tak to se vám bude líbit recept na pesto z listů ředkviček, které jsou v kuchyni často opomíjené, což je škoda, protože obsahují plno vitaminů.
Klasický je salát z nastrouhané kedlubny s křenem nebo česnekem, případně se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Tepelně ji můžete upravit na bramboráky, zapéci, osmahnout nebo připravit jako mozeček.
Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
Salát je výborný jako příloha k masitým jídlům, ale můžete ho podávat i samostatně.
Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.