Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Suroviny: sůl
Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
Nejlepším chuťovým zážitkem, jaký si v poslední době doma s oblibou dopřáváme, je RAW TIRAMISU. V rámci raw stravy se jedná o složitější gurmánský recept, který je na přípravu složitý asi jako pečený dort nebo zákusek. Toto raw Tiramisu navíc obsahuje mořskou řasu (tzv. Irský mech) a také superovoce Lucumu. Obě dvě ingredience dezert krásně ztuží a navíc jsou dokonale prospěšné pro lidské tělo. Na tomto Tiramisu si nejen slastně pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu obrovskou dávku vitamínů, kolagenu a dalších zdraví prospěšných látek.
Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.
Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!
Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!
Typický podzimní pokrm voní po českém lese a je skvělým tipem na slavnostní oběd. Kančí maso můžete nahradit i jinou divočinou.
Sladký dýňový koláč s javorovým sirupem a ořechy se inspiroval americkou tradicí Díkuvzdání. Stějně tak výborný bude i s vlašskými ořechy z české zahrádky. Vyzkoušejte dýni nasladko a uvidíte, že na podzim už jiný koláč chtít nebudete!
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte si těsto vlastní. Vůně másla spolu s letním ovocem Vám bude tou pravou odměnou.
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.