V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
Suroviny: sůl
Borůvkový koláč v netradiční americké variantě. Škrob tapioka koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo specializovaných asijských obchodech. Místo huckleberries, což je oficiální ovoce státu Idaho, použijte borůvky nebo brusinky.
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Máte pocit, že krabí pomazánka na stole nesmí chybět? Co ji ale udělat zdravěji - např. s lahodnou cuketou?
Rychlé a výborné občesrtvení, kterým potěšíte hosty nejen na Silvestra.
Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
Mrkev, celer, petržel… V tomto receptu jsou všechny běžné ingredience na bramborový salát a dvě tajné přísady, které z něj dělají zdatného konkurenta toho vašeho, který je samozřejmě nejlepší :-) Jde o osmaženou cibuli a lák z okurek.
Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.
Nahořklá rukola, křupavý polníček a sušená rajčátka tvoří základ jednoduchého salátu, který vás zaujme výraznou chutí. Stačí pak jen zakápnout olejem, přidat semínka a s bagetou podávat jako sofistikovaný předkrm.
Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte.
Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.