Vyrobit fermentovanou klobásu trvá několik dní, ale výsledek stojí za to! Kromě potřebných surovin budeme k výrobě potřebovat také mlýnek na maso a nabíječku na střívko. Jak na to?
Suroviny: sůl
Kroupy patří mezi “zapomenuté suroviny” tradiční české kuchyně. Přitom jsou velmi zdravé! Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a kromě toho obsahují menší množství lepku než jiné obiloviny. Kroupová polévka je ideální možnost, jak tuto surovinu zařadit do jídelníčku. Uvařte si kroupovou polévku se zeleninou a uzeným masem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Taky si při slovním spojení “králík v kuchyni” vybavíte legendární scénu z filmu Slunce, seno..., že je k obědu "zase králík"? V současné době patří králičí spíše mezi luxusní záležitost, kterou na talíři nevídáme zdaleka tak často. Králičí maso je přitom velmi zdravé, chutné, dobře stravitelné a chuťově jemné. Jak si připravit šťavnatého králíka pečeného na slanině, česneku a tymiánu prozradi Jakvkuchyni.cz v receptu!
Rajskou polévku můžeme připravovat na mnoho způsobů – s kořenovou zeleninou, skvělá je také v kombinaci s pečenými paprikami. V létě ji můžeme podávat zastudena a v zimě nás naopak příjemně zahřeje. Tentokrát si připravíme variantu s masem a “těstovinami orzo”, která nás zasytí a můžeme ji podávat jako hlavní chod. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
S konzumací zeleniny bývá u dětí často problém. Proto je dobré zeleninu zakomponovat do různých pokrmů. Zajímavou obměnou jsou zeleninové muffiny. Výhodou je, že můžeme zvolit zeleninu podle toho, co má dítě rádo. Toto jídlo se navíc výborně hodí ke svačině, nebo výlety. Připravte si pokrm podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Když se řekne hamburger, tak si spousta lidí představí takový, co si koupíme ve fast foodu. Naštěstí už existují restaurace, kde hamburger povýšili na opravdovou lahůdku! Skvělý hamburger si přitom můžeme připravit i doma. Určitě bychom neměli podcenit jednotlivé suroviny - dobré housky, kvalitní maso, masová slanina. Jak si připravit domácí hovězí burger prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Svíčková omáčka je bezesporu jeden z pokladů naší národní kuchyně! Vařit ji podle klasického receptu může ale právě pro svoji náročnost odradit mnoho kuchařů. K dobré svíčkové však nevede jen dlouhá cesta.
Zkuste “rychlou svíčkovou” podle Jakvkuchyni.cz!
Ve výrobě domácích těstovin není třeba hledat žádnou složitou vědu. Chce to jen chvilku času, maličko trpělivosti a jen minimum surovin. Zhruba za hodinu budeme mít hotové domácí těstoviny. Vyzkoušejte si je připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Krémová lososová polévka v lehce netradiční úpravě s krevetami, koprem a fenyklem může být vhodnou alternativou pro ty, kdo nemají obzvlášť rádi vánoční klasiky připravované z kapra. Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz
Křehoučké cukroví v podobě vanilkových rohlíčků, to je klasika, která nesmí na vánočním stole chybět! Do těsta můžeme použít mandle, lískové nebo vlašské ořechy. Určitě bychom neměli šetřit vanilkou a klidně ji můžeme přidat i do těsta. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Meta popisek
Vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasika! Nešetřete vanilkou, ani ořechy, budou fantastické! Recept na Jakvkuchyni.cz.
Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?