Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    fazolky 800g
    smetana 200ml ke šlehání
    máslo 40g
    cukr 10g
    cibule 1ks
    ocet 1lžíce
    kopr menší svazek čerstvý
Pokyny
  1. Fazolky očistíme (odřízneme dřevnaté konce), nasekáme a podusíme v osolené vodě doměkka.
  2. Když budou fazolky uvařené, slijeme je (vodu nevyléváme) a ihned je přendáme do mísy s co nejvíce ledovou vodou (klidně přidáme i pár kostek ledu). Je to kvůli tomu, aby fazolky neztratily hezky zelenou barvu.
  3. V hrnci rozpustíme máslo necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a krátce osmažíme jíšku.
  4. Poté ji rozředíme tak, že přilijeme asi 500 ml vody z fazolek a také smetanu a za mírného varu mícháme, aby nám vznikla hladká a hustá omáčka.
  5. Pokud chceme, aby byla ještě více nadýchaná, tak ji promixujeme.
  6. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a ještě krátce povaříme.
  7. Na závěr přidáme nasekaný kopr a do omáčky vrátíme také uvařené fazolky.
  8. Fazolky podáváme s vařenými brambory a vejcem - nejlépe pošírovaným.

TIP od Jakvkuchyni.cz: tato omáčka se skvěle hodí i k opečené klobásce či špekáčku, domácí sekané či vepřovému steaku.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a může putovat do kontejneru na plastový odpad, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*