Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    fazolky 800g
    smetana 200ml ke šlehání
    máslo 40g
    cukr 10g
    cibule 1ks
    ocet 1lžíce
    kopr menší svazek čerstvý
Pokyny
  1. Fazolky očistíme (odřízneme dřevnaté konce), nasekáme a podusíme v osolené vodě doměkka.
  2. Když budou fazolky uvařené, slijeme je (vodu nevyléváme) a ihned je přendáme do mísy s co nejvíce ledovou vodou (klidně přidáme i pár kostek ledu). Je to kvůli tomu, aby fazolky neztratily hezky zelenou barvu.
  3. V hrnci rozpustíme máslo necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a krátce osmažíme jíšku.
  4. Poté ji rozředíme tak, že přilijeme asi 500 ml vody z fazolek a také smetanu a za mírného varu mícháme, aby nám vznikla hladká a hustá omáčka.
  5. Pokud chceme, aby byla ještě více nadýchaná, tak ji promixujeme.
  6. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a ještě krátce povaříme.
  7. Na závěr přidáme nasekaný kopr a do omáčky vrátíme také uvařené fazolky.
  8. Fazolky podáváme s vařenými brambory a vejcem - nejlépe pošírovaným.

TIP od Jakvkuchyni.cz: tato omáčka se skvěle hodí i k opečené klobásce či špekáčku, domácí sekané či vepřovému steaku.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a může putovat do kontejneru na plastový odpad, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*