Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

Super extra zahřívací polévka, která vám dodá energii po dlouhém dni... Červenou čočku stačí propláchnout, nemusíte ji nechat namáčet jako běžnou hnědou. Kdo má rád pikantní chuť, přidá chilli už do základu polévky.
Originální duhový dort

Originální duhový dort

Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
Pohankový kontrabáš

Pohankový kontrabáš

Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Chodské koláče

Chodské koláče

Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?
Zimní boršč

Zimní boršč s červenou řepou

Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.
Ganache – lahodný čokoládový krém

Ganache – lahodný čokoládový krém

Pro francouzskou kuchyni je čokoládový krém ganache typický. Tuto hříšnou záležitost tvoří pouze dvě základní suroviny - smetana a čokoláda. I když se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, opak je pravdou. Pokud budete pečliví, odměnou vám bude vynikající a univerzální krémová pěna.
Polévka z lososa - Vánoce bez tradiční polévky?

Polévka z lososa – Vánoce bez tradiční polévky?

Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte. Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.