Jablečné muffiny

Jablečné muffiny bez tuku a přidaného cukru

I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
Jablka v županu

Jablka v županu

Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Koláče z Podkrkonoší

Koláče z Podkrkonoší

Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Angreštové čatní

Angreštové čatní

Máte rádi angrešty? Pokud ano, budou se vám líbit naše recepty a pokud nejste příznivci těchto nakyslých „chlupatých“ bobulek, tak v našem čatní si ho zamilujete.
Pečeně v medové krustě

Pečeně v medové krustě

Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit pečeni v medové krustě? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Raw Kakaovo ořechové tyčinky

Raw Kakaovo ořechové tyčinky

Pokud máte rádi oříšky a čokoládu, zamilujete si tyto nepečené, extra zdravé tyčinky. Zvládne je každý, kdo umí používat mixér. Pozor – jsou návykové a dodají spoustu energie.
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec nechte pořádně vykynout, odmění se vám nadýchanou strukturou.
Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Hruškové čatní se zázvorem

Hruškové čatní se zázvorem

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
Kuskus s rozinkami

Kuskus s rozinkami

Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.