Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Stačí přidat rajčata, koření a obyčejná čočkovka je rázem plná středomořského temperamentu. Přihoďte pár oliv, sýr feta a máte vydatnou polévku, která vás zahřeje a dodá energii.
Pečená rajčata s rozmarýnem

Pečená rajčata s rozmarýnem

Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Noky z vařených brambor po italsku

Noky z vařených brambor po italsku

Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Artyčok s pikantní omáčkou

Artyčoky s pikantní omáčkou

Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.