Italská polévka s cizrnou a pestem

Italská polévka s cizrnou a pestem

Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Stačí přidat rajčata, koření a obyčejná čočkovka je rázem plná středomořského temperamentu. Přihoďte pár oliv, sýr feta a máte vydatnou polévku, která vás zahřeje a dodá energii.
Pečená rajčata s rozmarýnem

Pečená rajčata s rozmarýnem

Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Noky z vařených brambor po italsku

Noky z vařených brambor po italsku

Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.