Těstoviny s lososem – rychlá večeře pro celou rodinu

Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    losos 100g norský
    těstoviny 80g žitné
    olej 5ml řepkový
    rajčata 20g sušená
    rajčata 100g cherry
    cuketa 100g
    olivy 5ks černé
    pesto 1lžíce bazalkové
    pepř barevný
Pokyny
  1. Filet z lososa osušíme, okořeníme barevným pepřem, hrubozrnnou mořskou solí, čerstvými bylinkami a dáme na pečící papír do rozpálené trouby péct na 180 stupňů (cca 12 min.).
  2. Mezitím si uvaříme žitné těstoviny al dente (pozor: vaří se trochu déle než pšeničné). Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme trochu oleje (stačí malá lžička).
  3. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu – nejprve sušená rajčata (která si 15 min. předem namočíme ve vodě, aby změkla) a k nim přidáme cuketu, záhy asi za 2 min. přidáme čerstvá cherry rajčátka, černé olivy a zeleninu.
  4. Vše ještě chvíli restujeme, na závěr přidáme jarní cibulku, čerstvou bazalku a osolíme mořskou solí.
  5. Do orestované směsi vsypeme uvařené žitné těstoviny, přidáme polévkovou lžíci bazalkového pesta a vše znovu jemně promícháme. Nakonec přidáme pečeného lososa, kterého předem nakrájíme/natrháme na menší kousky.
  6. Na talíři pak ozdobíme čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*