Těstoviny s lososem – rychlá večeře pro celou rodinu

Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 100g norský
    těstoviny 80g žitné
    olej 5ml řepkový
    rajčata 20g sušená
    rajčata 100g cherry
    cuketa 100g
    olivy 5ks černé
    pesto 1lžíce bazalkové
    pepř barevný
Pokyny
  1. Filet z lososa osušíme, okořeníme barevným pepřem, hrubozrnnou mořskou solí, čerstvými bylinkami a dáme na pečící papír do rozpálené trouby péct na 180 stupňů (cca 12 min.).
  2. Mezitím si uvaříme žitné těstoviny al dente (pozor: vaří se trochu déle než pšeničné). Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme trochu oleje (stačí malá lžička).
  3. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu – nejprve sušená rajčata (která si 15 min. předem namočíme ve vodě, aby změkla) a k nim přidáme cuketu, záhy asi za 2 min. přidáme čerstvá cherry rajčátka, černé olivy a zeleninu.
  4. Vše ještě chvíli restujeme, na závěr přidáme jarní cibulku, čerstvou bazalku a osolíme mořskou solí.
  5. Do orestované směsi vsypeme uvařené žitné těstoviny, přidáme polévkovou lžíci bazalkového pesta a vše znovu jemně promícháme. Nakonec přidáme pečeného lososa, kterého předem nakrájíme/natrháme na menší kousky.
  6. Na talíři pak ozdobíme čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*